Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο

English  
 
 
 
   
 
 

Προβολές Εικονικής Πραγματικότητας

Η «Θόλος», ένα κτήριο υψηλής αρχιτεκτονικής με συνολική επιφάνεια 2.260 τ.μ. και ημισφαιρική επιφάνεια προβολής κλίσης 23 μοιρών, αποτελεί υποδομή Εικονικής Πραγματικότητας μεγάλης κλίμακας. Πρώτη φορά παγκοσμίως παρέχεται η δυνατότητα για στερεοσκοπική προβολή σε ολόκληρη την ημισφαιρική επιφάνεια. Με τη χρήση τρισδιάστατων γραφικών, τεχνολογίας Εικονικής Πραγματικότητας και ήχου υψηλής ποιότητας, ο θεατής βιώνει μια πρωτόγνωρη εμπειρία εμβύθισης στον εικονικό κόσμο, που χαρακτηρίζεται από άμεση ανταπόκριση, ευελιξία, πρωτοτυπία και ζωντάνια. Οι προβολές είναι διαδραστικές, ελεγχόμενες από το θεατή, και όχι στατικές.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

   
         
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι παραγωγές που προβάλλονται στη «Θόλο» αφορούν θέματα ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού, που εντάσσονται στο θεματικό προσανατολισμό του Ιδρύματος, καθώς και θέματα ευρύτερου κοινωνικού προβληματισμού και ευαισθητοποίησης. Για την υλοποίησή τους συνεργάζονται επιστήμονες του ΙΜΕ, όλων των ειδικοτήτων, και εξωτερικοί συνεργάτες.

Εκτός από τη «Θόλο», προβολές Εικονικής Πραγματικότητας στον «Ελληνικό Κόσμο» γίνονται και στην «Κιβωτό, ανά ομάδες δέκα ατόμων. Στην «Κιβωτό» οι επισκέπτες, φορώντας ειδικά στερεοσκοπικά γυαλιά, συμμετέχουν σε εικονικά ταξίδια σε πόλεις που δεν υπάρχουν πια, όπως η αρχαία Μίλητος και η αρχαία Ολυμπία. Oι εικονικές περιηγήσεις στους αρχαίους αυτούς τόπους βασίζονται στην ιστορικά ακριβή τρισδιάστατη αναπαράστασή τους.

Περισσότερα για τις προβολές Εικονικής Πραγματικότητας