Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο

English  
 
 
 
   
 
 

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Ένα ζωντανό μουσείο

Ο «Ελληνικός Κόσμος», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, είναι ένα υπερσύγχρονο μουσείο, όπου μπορεί κανείς να γνωρίσει την ελληνική ιστορία μέσω της υψηλής τεχνολογίας. Ένας πρώην βιομηχανικός χώρος στην οδό Πειραιώς έχει μεταμορφωθεί σε εστία πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Θέλετε να ζήσετε στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών, ακριβώς όπως ήταν στην Αρχαιότητα; Ή να μάθετε τα πάντα για το περιβάλλον και την προστασία του με τον πιο πρωτοποριακό και διαδραστικό τρόπο; Στον «Ελληνικό Κόσμο» (www.hellenic-cosmos.gr), έχετε τη δυνατότητα να βιώσετε την ιστορία, να γυρίσετε πίσω στο χρόνο και ζήσετε στις αρχαίες ελληνικές πόλεις, μέσα από προβολές Εικονικής Πραγματικότητας!

Ο «Ελληνικός Κόσμος» εγκαινιάστηκε το 1998 με στόχο να στεγάσει το μεγαλόπνοο όραμα του ΙΜΕ: να διατηρήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη και την ελληνική παράδοση και να κάνει συνειδητή την οικουμενική διάσταση του Ελληνισμού, με βασικό εργαλείο τις τεχνολογίες αιχμής. Φέτος έκλεισε δεκατρία χρόνια δημιουργίας και προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας. Στο διάστημα αυτό ο «Ελληνικός Κόσμος» έχει αναδειχθεί στο χώρο με τις περισσότερες επισκέψεις μαθητών στην Ελλάδα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, έχει καθιερωθεί ως ένα υπερσύγχρονο πολιτιστικό κέντρο-μουσείο, όπου συνδυάζονται άρτια η ιστορική πληροφορία με τις πλέον πρωτοποριακές τεχνολογικές εφαρμογές. Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μέσα από διαδραστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, περιηγήσεις Εικονικής Πραγματικότητας και ντοκιμαντέρ.